UGODNIJI SU KORACI NA TOPLOM PODU

Parketarski radovi - Adaptacije d.o.o.Parket je oduvijek imao ulogu više dekorativnog elementa, jer je svojom elegantnošću i profinjenim dizajnom činio prostor toplijim, uređenim sa ukusom i stilom. Ulaganje u parkete jedno je od najisplativijih ulaganja prilikom adaptacije stana ili kuće, iz razloga što stvara zdraviji ambijent Vašega doma, a lako ga je održavati. Svojim prirodnim porijeklom i izgledom savršeno se uklapa u sve stilove interijera, a zbog svog sastava štiti prostor od zadržavanja prašine koja je uzročnik mnogih alergija. Parket kao proizvod od drveta postaje sastavni dio našega doma, jer diše zajedno sa nama svojom naturalnošću.

Parketarski radovi - Adaptacije d.o.o.                                                               U uređivanju interijera vrlo je isplativ iz jednostavnog razloga što su ostale vrste podnih obloga u usporedbi s njim možda jeftinije, ali svakako skuplje za održavanje jer nisu prirodnoga materijala, stoga imaju ograničeni rok trajanja. Na tržištu možete pronaći i različite vrste podnih obloga, koje su skuplje od parketa, ali ne opravdavaju tu cijenu kao ni kvalitetu stoga pripazite kod odabira vrste podnih obloga. Ono što je trenutno u trendu, jer je jeftinije ne znači da je i isplativije i kvalitetno. Tako pri završetku adaptacije kada trebate odabrati parket, te način završne obrade posavjetujte se sa nama, a posao prepustite našim parketarima.  

Parketarski radovi - Adaptacije d.o.o.Karakteristike parketa uvjetovati će i njihovu vrstu, stoga su obrada i način izrade,  vrsta drveta od kojega je izrađen, te dimenzije i klasa parketa vrlo bitni u odabiru određene vrste parketa. Domaća vrsta parketa (Europska) i egzota (ili egzotični parket) razlikuju se po vrsti drveta od kojega se parket proizvodi. Tako se domaća vrsta najčešće proizvodi iz najzahvalnijeg i pouzdanog drveta hrasta, ali tu su i bukva, jasen, trešnja, maslina, orah, bagrem, grab i drugi. Egzotični parket proizvodi se najčešće od najpoznatije i najkvalitetnije tikovine, afričke ili azijske tikovine, ali tu su i bambus, mahagonij, bubinga, afromosia, doussie, iroko, zebrano, merbau, kempas, jatoba, wenge... Od stranih vrsta parketa imamo australski hrast, američki orah, kanadski javor, lyptus, jarah i mnoge druge u zanimljivim bojama. Po tehnološkom pristupu izrade, pored klasičnog parketa, na tržištu se nude neke nove vrste kao naprimjer masivni seljački pod, masivni lakirani pod, dvoslojni parket, troslojni parket, tehno parket, troslojni tvornički itd. Razlikujemo i prekrasne vrste mozaik parketa u bogatoj ponudi, kao vrhunski dekorativni elemenat interijera.

Parketarski radovi - Adaptacije d.o.o.Prilikom kupnje parketa, trgovac Vam mora priložiti preporuke proizvođača parketa za svako drvo i njegove tehničke karakteristike te način ugradnje, stoga prilikom postave parketa poštujemo te preporuke. Naravno, uvijek se možete i sami odlučiti za način slaganja parketa, a najčešći načini vezanja ove podne obloge su riblja kost i brodski pod. Naši parketari uvijek Vam mogu savjetovati najbolji način s obzirom na dosadašnju praksu, što Vam može olakšati konačnu odluku. Kako bismo cijelu priču  završili, završna obrada ovisit će o vrsti parketa. Uz brušenje i lakiranje, poštivajući Vaše želje izvesti ćemo i obradu uljem ili voskom ovisno o stilu kojega preferirate. Materijali koje koristimo kod ugradnje parketa pažljivo su odabrani, osiguravaju maksimalnu ekološki prihvatljivu sigurnost Vama kao korisniku, vrhunske su kvalitete i ne dopuštaju pogreške.

Parketarski radovi - Adaptacije d.o.o. Danas se većina ljudi sve više odlučuje na postavu gotovog parketa. Odnos cijene i kvalitete kod gotovog parketa izrazito je dobar. Zbog svog sastava od više slojeva osigurava da na njemu nema promjena, a time su bubrenje, skupljanje i istezanje drveta svedeni na minimum. Za razliku od drugih vrsta parketa može se polagati plivajući, ne lijepi se velikoplošno, već se postavlja slobodno. Tako imamo različite varijante polaganja bez lijepljenja, jedna od njih je sve češći i najpraktičniji klik-sistem. Dašćice se polažu kao nosive ploče, a ne zasebno što Vam donosi veliku uštedu vremena, jer ubrzava rad. Zbog činjenice da se gotovi parket ne mora brusiti i premazivati voskom i uljem, prostoriju možete vrlo brzo nakon polaganja koristiti. Njegova povoljna cijena ne znači i manju kvalitetu, već naprotiv odličnu kvalitetu kao i kod ostalih vrsta masivnoga parketa. Jedina mana gotovog parketa je ta što nije dugovječan, pa ako ste skloni promjenama svog životnog prostora tijekom svakih nekoliko godina, tada je ovo idealan odabir za Vas.

Parketarski radovi - Adaptacije d.o.o.Zbog svoje specijaliziranosti na području postavljanja svih vrsta podopolagačkih radova, ukoliko preferirate neku drugu vrstu podne obloge izvodimo i laminatne podove, podove od pluta, podove za terase i vrtove- deck i pajole, drvene podove za kupaonice, nautik parket ili neki drugi po Vašoj želji. U poslovnim prostorima izvodimo sve vrste PVC podova, kompjuterske ili uzdignute podove, protuklizne podove... Uzdignuti podovi utječu na smanjenje troškova uredskih zgrada omogućujući manje građevinske intervencije i manje troškove održavanja, stoga su preporučljivi za ugradnju u poslovne prostorije.

Parketarskim radovima završavamo priču adaptacije Vašega doma i prepuštamo Vam da uživate u novo kvalitetno preuređenom domu.


 

Dizajn kupaonice

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Slapovi u kupaonici Dašak divljine u Vašoj kupaonici Imate li sasvim običnu klasičnu kupaonicu i svakako bi... Read more
Tuš kabine ili kade? Adaptacija kupaonice - Tuš kabina ili kada? Odluka nije jednostavana. Ako... Read more
Kupaonice sa dozom osobnosti Kupaonice uređene u tradicionalnom... Read more
Tuš kanalice Tuš kanalice - Moderno i... Read more