Želite promijeniti namjenu prostorija u Vašem stanu ili kući? Shvatili ste da Vam ovaj nametnuti raspored prostorija ne odgovara i želite najbolje moguće kreativno iskorišten postojeći prostor?
 
planiranjeŠto je sa malim prostorom kojega želite povećati nadogradnjom? Ili ste se odlučili na prodaju stana? Sa druge strane, odlučili ste se ipak za pojedinačnu adaptaciju, naprimjer samo kupaonice ili potkrovlja. Želite novi pod, od jedne prostorije napraviti stan sa ili bez pregrada uz višeetažnu konstrukciju. Preuređenje stana ili kuće rješenje je koje Vam pomaže da svoje snove i želje o ugodnom, ljepšem, a time i multifunkcionalnijem domu pretvorite u stvarnost, a stari stan preuredite u novi. 
Kada se odlučite na adaptaciju morate shvatiti da teoretski ništa nije nemoguće no u praksi se ipak iskradu problemi na koje treba već kod same odluke na adaptaciju obratiti pozornost.
 
 
PLANIRANJEAdaptacija je proces koji treba planirati, pristupiti mu sa prijedlozima i izradama tih planova. Za početak je najbitnije nabrojiti najvažnije zahtjeve, želje i potrebe obitelji koja živi u stanu ili kući, a njihovim razmatranjem doći i do rješenja koje će ih najbolje zadovoljiti.  Najčešći problemi upravo su oni vezani za cijenu, dozvolu, ili kako i gdje se smjestiti za vrijeme obavljanja radova te strepnja koliko će biti zadovoljni rezultatima građevinskih preinaka.  Adaptaciji pristupite planiranjem, tako da prije svega odredite prioritete preuređenja te njegovu namjenu i uskladite ih sa financijskim mogućnostima. U slučaju većih radova razmislite je li adaptacija legalna, odnosno koliko je pravno regulirana te koliko će se u konačnici pokazati praktičnom u pogledu instalacija, komunalija, blizine i pristupačnosti ostalih prostorija. Obratite pažnju i na činjenicu koliko ćete dobiti ili možda izgubiti na estetskom izgledu interijera i eksterijera. 
 
planiranjeNakon što ste izradili plan potreba, želja i mogućnosti u procesu adaptacije nastavite sa izborom vrste adaptacije. 
Mladi ste , zaljubljeni par i želite što više vremena provoditi zajedno u stanu ili kući te ostvariti život u slobodnom prostoru? Otvaranje stana ili kuće rušenjem zidova između prostorija i stropova idealno je rješenje za Vas. Time dobivate jednu cjelinu zaokruženu multifunkcionalnošću prostora i zajednički život  nedjeljiv konstrukcijskim pregradama. Sa druge strane, velika ste obitelj ili težite poslovni prostor  sa što više odvojenih prostorija kako biste postigli osobni mir i izbjegli sukob generacija i djelatnosti pojedinih članova obitelji, tada je za Vas idealan interijer sa  samostalnim i prostorijama odvojen zidovima i vratima. 
 
planiranjeNadalje, kako ćete doći do pravih ideja i rješenja čak i kada niste sigurni što biste željeli, predlažemo Vam da izradite mali model odnosno maketu stana ili kuće . Vrlo ju je lako napraviti, a smanjivanjem prostorije na maketu nedostaci postaju uočljiviji, cjelina se lakše sagledava pa su time rješenja bolja i cjelovitija. Zaključno, prije samih početka radova treba voditi računa o spletu cijevi, kablova i žica  te njihovu položaju, namjeni i karakteristikama. Sistem za grijanje, zamjena starih električnih instalacija, prikrivanje telefonskih žica, antenskih kablova, premještanje vodovodnih cijevi, spajanje plinskih uređaja, odvodne cijevi i kanalizacija te ventilacija svježega zraka su svi oni elementi koji čine adaptaciju funkcionalnom kada se ispravno izrade i kvalitetno postave. 
 
planiranjeKroz vizualni pristup adaptaciji glavnu ulogu igraju namještaj, dekoracije, način spremanja stvari, zrcala te vrlo važna svjetlost i boje u prostoru. Svim nabrojanim pristupima adaptaciji i njihovim čimbenicima pripisujemo veliku važnost, jer oni čine veliki dio same adaptacije i njezine uspješnosti. Uz ove savjete radimo na način da ispunimo sve te kriterije i napravimo Vaš dom ugodnijim i vizualno privlačnijim kako biste ostvarili multifunkcionalnost prostora.

 
 

Dizajn kupaonice

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Slapovi u kupaonici Dašak divljine u Vašoj kupaonici Imate li sasvim običnu klasičnu kupaonicu i svakako bi... Read more
Tuš kabine ili kade? Adaptacija kupaonice - Tuš kabina ili kada? Odluka nije jednostavana. Ako... Read more
Kupaonice sa dozom osobnosti Kupaonice uređene u tradicionalnom... Read more
Tuš kanalice Tuš kanalice - Moderno i... Read more